Workshop boeken
Datum plannen

Wil je direct een datum plannen? Vraag het via Whatsapp of bel me: 06 10 88 18 85

WORKSHOP

Maak een keramische sfeerbol of sfeerschaal

Leer tijdens deze workshop in een dagdeel of avond hoe het is om met klei een sfeerbol of schaal te maken. Verschillende formaten zijn mogelijk. Nadat het werk gedroogd is, wordt het gestookt in de oven op 1070 graden tot keramiek. Tijdens het tweede dagdeel of de tweede avond, leer je hoe het glazuren van jouw kunstwerk in zijn werk gaat. Hierbij wordt je begeleidt door Yvonne. Maak je geen zorgen, ervaring is voor deze cursus niet nodig.

Benieuwd wat voor workshops Yvonne nog meer aanbiedt? Bekijk het complete aanbod workshops van het Boetseer Atelier

Wat levert de workshop je op?

Tijdens deze workshop leer je de techniek van het maken van een keramische sfeerbol of sfeerschaal. Daarnaast leer je hoe het is om een kunstwerk te glazuren. En natuurlijk ervaar je tijdens deze workshop hoe het is om plezier te hebben van het werken met klei. Je ervaart hoe het is om inspiratie en ontspanning te halen uit het werken met je handen.

Tijdsduur workshop

In het eerste dagdeel of de eerste avond, leer je te werken vanuit een mal. Tijdens het tweede dagdeel of de tweede avond leer je met glazuur werken. De workshops duren van 13:30 tot 16:30 OF van 19:30 tot 22:30. De twee dagdelen of avonden zijn verspreid met gemiddeld twee weken ertussen. Dit in verband met de droogtijd van je sfeerbol of sfeerschaal, het stoken in de oven en het glazuren.

Kosten workshop

De kosten voor de workshop zijn 85,- euro per persoon exclusief BTW. Het is ook mogelijk om je in groepsverband aan te melden, waarbij een maximum geldt van vijf personen.
Inbegrepen bij de kosten zijn klei, twee keer ovenstook op 1070 graden, glazuur, koffie/ thee/ koek.

Annet Hellemons van Hulst

“Iedereen kan boetseren”

Is dit iets voor mij? Kan ik dit wel? Dat waren mijn eerste gedachten met een stuk klei voor mijn neus.
Na enkele jaren, ben ik één van de langst zittende cursist, dat zegt toch genoeg..
Door Yvonne’s enthousiasme over het vak, haar beelden en andere creaties zijn voor mij een voorbeeld. In het sfeervolle atelier met de gezellige groep vrouwen worden iedere keer weer leuke creaties gemaakt.
“Iedereen kan boetseren,” zeg je altijd, ik geloof het inmiddels ook, we doen het zelf maar met een beetje hulp van jouw zijde ontstaat er altijd weer een mooie en grappige creatie!

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen