Workshop boeken
Datum plannen

Wil je direct een datum plannen? Vraag het via Whatsapp of bel me: 06 10 88 18 85

WORKSHOP

Maak een keramische sfeerbol of sfeerschaal

Leer tijdens deze workshop in een dagdeel of avond hoe het is om met klei een sfeerbol of schaal te maken. Verschillende formaten zijn mogelijk. Nadat het werk gedroogd is, wordt het gestookt in de oven op 1070 graden tot keramiek. Tijdens het tweede dagdeel of de tweede avond, leer je hoe het glazuren van jouw kunstwerk in zijn werk gaat. Hierbij wordt je begeleidt door Yvonne. Maak je geen zorgen, ervaring is voor deze cursus niet nodig.

Benieuwd wat voor workshops Yvonne nog meer aanbiedt? Bekijk het complete aanbod workshops van het Boetseer Atelier

Wat levert de workshop je op?

Tijdens deze workshop leer je de techniek van het maken van een keramische sfeerbol of sfeerschaal. Daarnaast leer je hoe het is om een kunstwerk te glazuren. En natuurlijk ervaar je tijdens deze workshop hoe het is om plezier te hebben van het werken met klei. Je ervaart hoe het is om inspiratie en ontspanning te halen uit het werken met je handen.

Tijdsduur workshop

In het eerste dagdeel of de eerste avond, leer je te werken vanuit een mal. Tijdens het tweede dagdeel of de tweede avond leer je met glazuur werken. De workshops duren van 13:30 tot 16:30 OF van 19:30 tot 22:30. De twee dagdelen of avonden zijn verspreid met gemiddeld twee weken ertussen. Dit in verband met de droogtijd van je sfeerbol of sfeerschaal, het stoken in de oven en het glazuren.

Kosten workshop

De kosten voor de workshop zijn 85,- euro per persoon exclusief BTW. Het is ook mogelijk om je in groepsverband aan te melden, waarbij een maximum geldt van vijf personen.
Inbegrepen bij de kosten zijn klei, twee keer ovenstook op 1070 graden, glazuur, koffie/ thee/ koek.

Nathalie Zeeman

“Boetseren bij Yvonne is plezier en enthousiasme!”

Sinds twee jaar volg ik ieder najaar met veel plezier en enthousiasme de boetseercursussen bij Yvonne. Ik kan hier ontspannen en geconcentreerd werken.

Yvonne heb ik leren kennen als een positieve enthousiaste gedreven gastvrije vrouw. Ze geniet van de mooie en subtiele dingen van het leven. Samen kunnen we schateren van het lachen en op een ander moment weer prachtige gesprekken voeren. Kortom ze beschikt over een gezonde dosis humor en een realistische kijk op het leven. Het lukt haar telkens weer om samen met de cursist uit het niets een kunstwerk op te bouwen.
Yvonne geeft de cursist het vertrouwen om in vrijheid te kunnen boetseren. Ze heeft een realistische kijk op het leven en laat cursisten vrij in denken en doen en ze maakt de cursist bewust van bepaalde processen.

Boetseren was nieuw voor mij en tijdens de eerste les heb ik mezelf enorm verrast door het ontdekken over mijn creatieve kant. Het maken van menselijke beelden vind ik fantastisch. Tijdens de cursus weet Yvonne haar aandacht goed te verdelen. Enthousiast en geduldig brengt ze haar kennis over. Ze voelt zich betrokken en medeverantwoordelijk voor het eindresultaat. Op een positieve kritische wijze geeft ze feedback op de creaties. Haar uitspraak dat boetseren in klei beweging, verandering, betekenis en diepgang brengt onderstreep ik.

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen