Workshop boeken
Datum plannen

Wil je direct een datum plannen? Vraag het via Whatsapp of bel me: 06 10 88 18 85

WORKSHOP

Maak een keramische sfeerbol of sfeerschaal

Leer tijdens deze workshop in een dagdeel of avond hoe het is om met klei een sfeerbol of schaal te maken. Verschillende formaten zijn mogelijk. Nadat het werk gedroogd is, wordt het gestookt in de oven op 1050 graden tot keramiek. Tijdens het tweede dagdeel leer je hoe het glazuren van jouw kunstwerk in zijn werk gaat. Hierbij wordt je begeleidt door Yvonne. Maak je geen zorgen, ervaring is voor deze cursus absoluut niet nodig!

Benieuwd wat voor workshops Yvonne nog meer aanbiedt? Bekijk het complete aanbod workshops van het Boetseer Atelier!

Wat levert de workshop je op?

Tijdens deze workshop leer je de techniek van het maken van een keramische sfeerbol of sfeerschaal. Daarnaast leer je hoe het is om een kunstwerk te glazuren. En natuurlijk leer je tijdens deze workshop hoe het is om plezier te hebben van het werken met klei. Je leert hoe het is om inspiratie en ontspanning te halen uit het werken met je handen.

Tijdsduur workshop

In het eerste dagdeel leer je te werken vanuit een mal. Het 2de dagdeel leer je met glazuur te werken. De workshops duren van 13:30 tot 16:30 OF van 19:30 tot 22:30. De twee dagdelen of avonden zijn verspreid met gemiddeld een tot twee weken ertussen. Dit in verband met de droogtijd van je sfeerbol of sfeerschaal, het stoken in de oven en het glazuren.

Kosten workshop

De kosten voor de workshop zijn 70,- euro per persoon exclusief BTW. Het is ook mogelijk om je in groepsverband aan te melden, waarbij een minimum geldt van drie en een maximum van acht personen.
Inbegrepen bij de kosten zijn klei, twee keer ovenstook op 1050 graden, glazuur (indien gewenst) en uiteraard een hapje en een drankje!

Ineke Bosch

“Yvonne inspireert”

Ik heb pas de eerste stappen op het boetseer pad gezet en ben om het echt te leren, bij Yvonne terechtgekomen.

Yvonne geeft je het gevoel welkom te zijn en inspireert je onmiddellijk. Zij legt iedere keer geduldig de techniek uit en corrigeert op positieve wijze waar je mee bezig bent om er het juiste model in te krijgen (heus moeilijker dan ik dacht). Zij laat je dus absoluut niet aanmodderen met korte instructies en een houding van ‘zie maar wat je ervan maakt’.

Top Yvonne!

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen