Workshop boeken
Datum plannen

Wil je direct een datum plannen? Vraag het via Whatsapp of bel me: 06 10 88 18 85

WORKSHOP

Urn boetseren voor dierbare

Ben je op zoek naar de mogelijkheden van het zelf maken van een urn? Vind je de meeste urnen onpersoonlijk of kun je de mooiste urn niet vinden die past bij een dierbare of bij jouw eigen gevoel? Of heb je al een tijd de “as” bewaard en wil je er nu iets mee doen?
Wist je dat je een urn gemakkelijk zelf kunt maken? Heb je wel eens nagedacht over het maken van een urn met klei die gestookt wordt in de keramische oven op 1050 graden tot keramiek? Ervaring met boetseren is niet nodig! Bij het Boetseer Atelier kun je zonder enige vorm van ervaring heel gemakkelijk, en in persoonlijke sfeer een urn maken die jij mooi vindt. Hoe mooi en tegelijkertijd helend kan het werken dat je, met je eigen handen en gevoel, een urn kunt maken voor een dierbare. Bij het Boetseer Atelier is dit mogelijk.

Benieuwd wat voor workshops Yvonne nog meer aanbiedt? Bekijk het complete aanbod workshops van het Boetseer Atelier!

Wat levert de workshop je op?

Tijdens de workshop leer je een zelfgecreëerde en persoonlijke urn te maken. Daarnaast leer je hoe het is om praktisch bezig te zijn in een kleine groep of alleen samen met Yvonne, waarin ongedwongenheid voorop staat, dit alles onder Yvonne’s begeleiding vanuit haar persoonlijke en professionele kennis van verlies ervaringen.

Wat is er mogelijk tijdens de workshop?

Tijdens de workshop urn boetseren is er in de vormgeving heel veel mogelijk. Of je nu een beeld wilt boetseren, een object, een hart of bol, alles is mogelijk. De urn kan, als hij klaar is, gevuld worden met maximaal 500 gram as. De as kan in alle keramiek objecten verwerkt worden. Yvonne kan je hierbij helpen, maar je mag dit uiteraard ook zelf doen. Wil je liever een grotere urn maken, is dat ook mogelijk. Yvonne kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

Hoe wordt de urn gemaakt?

Als je de urn van klei hebt gemaakt, moet deze eerst drogen en gestookt worden in de keramische oven tot keramiek. Het is daarna mogelijk om de urn te glazuren, dit kan samen met Yvonne, waarna de urn wederom in de oven gaat. Hierna is de urn klaar en mag deze gevuld worden. Wil je liever een urn maken voor in zee of water? Ook dit is mogelijk.

Tijdsduur workshop

De workshop duurt in principe drie dagdelen, maar indien nodig kan deze iets langer duren. De dagen zijn verspreid met gemiddeld één tot twee weken ertussen. Dit in verband met de droogtijd van de urn, het stoken in de oven en het glazuren.

Kosten workshop

De kosten van de workshop bedragen 150,- euro per persoon exclusief BTW. Inbegrepen bij dit bedrag is klei, 2 x ovenstook op 1050 graden, glazuren (indien gewenst), een lunch, koffie/thee/koek.

Mocht er om wat voor reden dan ook meer tijd nodig zijn voor het maken van de urn, zal er in overleg met Yvonne een meerprijs berekend worden.

Nathalie Zeeman

“Boetseren bij Yvonne is plezier en enthousiasme!”

Sinds twee jaar volg ik ieder najaar met veel plezier en enthousiasme de boetseercursussen bij Yvonne. Ik kan hier ontspannen en geconcentreerd werken.

Yvonne heb ik leren kennen als een positieve enthousiaste gedreven gastvrije vrouw. Ze geniet van de mooie en subtiele dingen van het leven. Samen kunnen we schateren van het lachen en op een ander moment weer prachtige gesprekken voeren. Kortom ze beschikt over een gezonde dosis humor en een realistische kijk op het leven. Het lukt haar telkens weer om samen met de cursist uit het niets een kunstwerk op te bouwen.
Yvonne geeft de cursist het vertrouwen om in vrijheid te kunnen boetseren. Ze heeft een realistische kijk op het leven en laat cursisten vrij in denken en doen en ze maakt de cursist bewust van bepaalde processen.

Boetseren was nieuw voor mij en tijdens de eerste les heb ik mezelf enorm verrast door het ontdekken over mijn creatieve kant. Het maken van menselijke beelden vind ik fantastisch. Tijdens de cursus weet Yvonne haar aandacht goed te verdelen. Enthousiast en geduldig brengt ze haar kennis over. Ze voelt zich betrokken en medeverantwoordelijk voor het eindresultaat. Op een positieve kritische wijze geeft ze feedback op de creaties. Haar uitspraak dat boetseren in klei beweging, verandering, betekenis en diepgang brengt onderstreep ik.

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen