CURSUS

Boetseren met klei voor volwassenen

Tijdens de korte cursus van 6 lessen boetseren met klei, ontdek je wat het jou brengt. Je gaat in een ontspannen en actieve sfeer jouw eigen idee, gevoel en voorkeur voor vorm & stijl ontdekken en/of verder ontwikkelen. Gezamenlijk en individueel waarnemen en keuzes maken op basis van 3 aspecten n.l. wat je ziet, wat je wil en jouw gevoel. Deze 3 aspecten brengen je verder in het maken van het beeld, jouw unieke beeldvorming. Tevens ontdek je al doende de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal en de verschillende technieken zoals het boetseren, handvormen en het werken met mallen . De basis leer je al doende. Gedurende alle cursussen word je vakkundig begeleidt door Yvonne. Bekijk ook de rest van het aanbod van cursussen van het Boetseer Atelier!

Wat levert de cursus boetseren met klei op?
  • Je ervaart hoe het is om met klei te experimenteren. Het brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging! Uit jezelf beginnen te kneden en te vormen, en vanuit het niets ontwikkel je ineens iets en heb je vrij snel resultaat.
  • Inzichten die je mogelijk van te voren niet had kunnen bedenken, door je handen en je gevoel te volgen.
  • Het stimuleert je fantasie, haalt je uit je denken en brengt je in je lijf.
  • Je ervaart je eigen creërende kracht.
  • Focus, ontspanning en resultaat.
  • Boetseren werkt in op het onderbewuste.
Tijdsduur cursussen

Deze KORTE cursus bestaat uit 6 lessen van 2.5 uur, in totaal 15 uur.

Kosten cursus

€160,- = €10,67 per uur inclusief max. 10 kg klei en het gebruik van boetseer gereedschap.
Glazuur kun je kopen bij Boetseer Atelier.
Stookkosten zijn afhankelijk van de omvang van je beeld/ object in de oven, reken op zo’n € 1,50 tot € 2,- per kg/ klei


Boetseercursus voor kinderen

Het werken met de handen in de klei stimuleert de creativiteit, het spelen en het experimenteren. Deze boetseer cursus voor kinderen bestaat uit blokken van 6 lessen.


Meer lezen

Linda Ham

“Yvonne is een aanrader!”

Yvonne heeft mij overgehaald om bij haar te komen boetseren. Ik zag mezelf helemaal niet als creatief, maar inmiddels ben ik helemaal verslingerd aan de klei en is het mijn grootste hobby. Het maakt je hoofd even helemaal leeg en het is heerlijk ontspannend. In Yvonne’s atelier is het knus en gezellig en ze geeft je alle ruimte en kennis om mooie dingen te maken. Een aanrader!

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen