CURSUS

Boetseren met klei voor volwassenen

Tijdens deze cursus boetseren met klei leer je ontdekken hoe leuk boetseren is en wat het je allemaal brengt. Tijdens de cursussen ga je in een ontspannen en actieve sfeer jouw eigen idee, gevoel en voorkeur voor vorm & stijl ontdekken en ontwikkelen of verder ontwikkelen als je al bekend bent ermee. We gaan gezamenlijk en individueel waarnemen en keuzes maken op basis van 3 aspecten n.l. wat je ziet, wat je zelf wil en jouw gevoel. Deze 3 aspecten brengen je verder in het maken van het beeld. We bekijken de mogelijkheden en onmogelijkheden van het materiaal en we bespreken verschillende technieken. De basis leer je al doende. Gedurende alle cursussen word je vakkundig begeleidt door Yvonne. Bekijk ook de rest van het aanbod van cursussen van het Boetseer Atelier!

Wat levert de cursus boetseren met klei op?
  • Je ervaart hoe leuk het is om met klei te experimenteren. Het brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging! Je begint uit jezelf te kneden en te vormen, en vanuit het niets ontwikkel je toch iets moois.
  • Je ervaart hoe inzichten ontstaan die je van te voren niet zelf had kunnen bedenken, door je handen en je gevoel te volgen.
  • Het stimuleert je fantasie, haalt je uit je traditionele denken en brengt je in je lijf.
  • Je leert op een nieuwe manier verder ontdekken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn.
  • Je leert je eigen creërende kracht voelen en ervaren, wat zich verder zal ontwikkelen in je dagelijkse bestaan.
  • Je ervaart nieuwe vormen van geduld, focus en ontspanning. De cursus helpt je naar nieuwe vormen van vrijheid in denken en doen.
  • Boetseren werkt in op het onderbewuste.
  • Je ervaart voldoening en wellicht nog heel veel meer!
Grootte van de groep

Maximaal tien deelnemers

Tijdsduur cursussen

De cursus bestaat uit twaalf lessen van 2.5 uur. Je kunt maximaal twee gemiste lessen inhalen tijdens de cursus. Neem hiervoor contact op met Yvonne.

Kosten cursus

De cursus bestaat uit twaalf lessen van in totaal dertig uur. Kosten voor de cursus bedraagt 160,- euro exclusief BTW. Hierbij is tien kilogram klei inbegrepen.

Exclusief ovenstook en glazuur
Stookkosten 1,- euro per kilogram klei.

Inschrijven
Data

Boetseercursus voor kinderen

Het werken met de handen in de klei stimuleert de creativiteit, het spelen en het experimenteren. Deze boetseer cursus voor kinderen bestaat uit blokken van 6 lessen.


Meer lezen

Ineke Bosch

“Yvonne inspireert”

Ik heb pas de eerste stappen op het boetseer pad gezet en ben om het echt te leren, bij Yvonne terechtgekomen.

Yvonne geeft je het gevoel welkom te zijn en inspireert je onmiddellijk. Zij legt iedere keer geduldig de techniek uit en corrigeert op positieve wijze waar je mee bezig bent om er het juiste model in te krijgen (heus moeilijker dan ik dacht). Zij laat je dus absoluut niet aanmodderen met korte instructies en een houding van ‘zie maar wat je ervan maakt’.

Top Yvonne!

Volgde de cursus Boetseren voor volwassenen

Lees meer ervaringen